TÄISKASVANUTE ÜLIMENUKAD VÄRVIRAAMATUD

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Minu meelest on see eestikeelne sõna “täiskasvanute värviraamat” pisut kentsakas, kas pole? Aga kuna midagi paremat välja mõelda ei suuda, siis kutsugem seda nõnda. Kui ma täiskasvanute värviraamatutest juttu teen, siis teised (peamiselt küll mehed, aga ka naised) kipuvad kuidagi muigama ja nihelema ning pisut kummaliselt mind vaatama, et mis sorti raamatu pärast nüüd mina nii elevil olen. :) Hehee, sõbrakesed, väga huvitav mõttekäik, aga mitte sellest ei tahtnud ma täna rääkida. :D

Esmakordselt kuulsin nendest värviraamatutest tänu Judyle (itsjudyslife), kes raseduse ajal leidis nendes raamatutes midagi eriti teraapilist ja need muutsid ta kuidagi rahulikumaks, aitasid puhata. Minu esialgne mõte oli muidugi see, et isver, mul on niigi kiire kogu aeg, millal ma neid detaile-pildikesi siis veel värvin?

Mingi aeg tagasi aga rääkis üks blogija nendest värviraamatutest (kahjuks ei meenu, kes) ja siis kujutasin ennastki ette seda raamatut värvimas. Ma ei oska öelda küll miks, aga millegipäras mingi huvi tekkis. Ehk oli asi blogijas, tema suutis selle kuidagi ahvatlevaks muuta? Ei tea. :)

Muidugi jagasin oma ahvivaimustust ka Tõnule, ise muidugi unustasin totaalselt ära, et ma midagi sellist üldse tahtnud olen. Nüüd jõulude ajal raamatupoodidesse sattudes vaatasin mitmel korral neid ja kusjuures ilma temata, vaikselt uudistasin ja unistasin. Ühel õhtul tšekkasin Apollos vanaemale raamatuid ja ühtäkki avastasin, et Tõnu valib värvilisi pliiatseid ja läksin tema juurde ja küsisin, et kas päriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiseeeeeelt kaaaa võiiii? No loomulikult sain ma aru, millejaoks need pliiatsid on. :) Meil olid küll jõulukingitused üksteisele juba tehtud, aga ta tahtis siiski veel millegagi üllatada.

Tõnu kingitud värviraamat on Briti illustraatori Johanna Basfordi oma ja esimesed miljon eksemplari läksid Euroopas ja Ameerikas käiku nagu soojad saiad. Ja tänaseni neid ostetakse-ostetakse ja ostetakse.

Osad ütlevad, et nende mustrite värvimine aitab pärast rasket tööpäeva end välja lülitada (ühele punane vein, teisele värviraamat, hehe), teised aga värvivadki teraapilise, tervendamise mõju eesmärgil. Mina näiteks olen tähele pannud, et hästi lihtne on värvides omi asju mõelda. Vahepeal olen isegi paberi ja pliiatsi tahtnud kõrvale võtta ning kõik ideed seoses uute toodetega kirja panna. Kuna minu kõige suuremad unistused on praegu seotud sellega, mille kallal nokitsen, siis ilmselgelt mõtlen sellele 24/7. Näiteks ükspäev mõtlesin endale selgeks kaks kindlat tooni, milles minu esimene selline suurem kollektsioon tuleb. Varem ma suurt ei mõelnudki kindlate toonide peale. Täheldasin ka seda, et värvimisel mõtlemine on kuidagi hästi lihtne, isegi siis, kui tund aega varem oli pea mõtetest paks ja silmad arvutitaga istumisest väsinud.

Kindlasti ei sobi need värviraamatud kõigile ja eks igaüks peab ise kompama, et kas talle näiteks lapsepõlves värvimine meeldis? Või pigem ajas see tegevus närvi ja “üle ääre” värvides tekkis tuju raamat vastu seina visata? :D Muidugi ei ole see alati nii, on ka erandeid ja igasugused mandalad pakuvad rohkem huvi kui loomapiltide värvimine. :D

Mina aga olen nendest raamatutest vägagi vaimustuses ja lähen trendiga kaasa ning tean paljusid, kellele veel need raamatud väga meeldivad, aga enne ostmist veendu, et nad ka sulle meeldivad. Vaata näiteks netis neid mustreid ja tunneta, kas tahaks nende kallale asuda või mitte. Kui jah, siis näiteks Rahva Raamatust ja Apollost saad neid soetada.

Aga mul on neid värviraamatuid nüüd kaks! Ühel õhtul sõbranna helistas ja küsis, et kas olen kodus – ta tahtvat mulle midagi näidata. Mina juba jõudsin erinevaid stsenaariumeid välja mõelda, et mis tal nüüd juhtunud on, aga vot kus lups: tal oli mulle hoopis üks kingitus eelmisest aastast. Kerli ja Sandra (see Sandra, kellelt Sipsiku saime) arvasid, et mulle võiks selline värviraamat meeldida ja tõid mulle hilise jõulukingi. Nii äge on jaanuaris ka veel kinke saada. See näeb nii stiilne ja kuldne välja, et oh my, aitäh teile kullakesed! :)

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Sharing is caring...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

18 comments

 1. Avatar
  Piia says:

  Ma tahtsin endale juba eelmisel aastal jõuludeks värviraamatut ja -pliiatseid, siis kui need veel superpopid polnud ja poodides neid “täiskasvanute omi” ka väga polnud. Ja sain ka, aga vanad head lastevärviraamatud, kus kangelasteks on multikategelased ja muud sellid. Nii mõnus! Eriti kuna nende täiskasvanute raamatute puhul häirivad mind need eriti pisikesed jooned ja detailsed pildid.

  BOWTIE DIARY

  • sandrelle
   sandrelle says:

   Kahjuks mitte, samast Johanna Basfordi sarjast pärines see värviraamat. Ma ise mõtlesin, et nägin seda Kadri blogist (mskatherin.blogspot.se), aga kuna ma tema arhiivist seda ei leidnud, siis ilmselt polnud ikka tema.

 2. Avatar
  Kadi says:

  Ma ilmselt ise värviks neid pilte hoopis peenikese otsaga markeritega/tindipliiatsitega :)

  Minu arust on väga lahe, et selline uus popp suundumus on tekkinud – värviraamatud täiskasvanutele. Palju tervislikum ja vaimule kosutavam kui nii mõnigi teine “moeröögatus”. Värviraamatud võiksidki popiks jääda :)

  • sandrelle
   sandrelle says:

   Nii ilusasti ütled. Ja Kadi, nii ütlemata mõnus on Sind siit taas leida. Sinu kommentaarid on olnud läbi aegade mu lemmikud ja mul on selline tunne, et Sa oled ammune sõbrants. :)

 3. Avatar
  Britt says:

  Mina olen see, kes arvab, et ei suudaks ja ei oska rahustavat faktorit näha :D Aga see on muidugi ainult teooria, sest ma pole veel proovinud :) Lapsena ei meeldinud, sest ma ei suutnud piirjoonte sees püsida ega ühtlaselt värvida :(

  Samas mõtlen, et võiks ju proovida. Ehk aitab tõesti mõtteid koondada? Ja see “täiskasvanute värviraamat” kõlab tõesti väga kentsakalt :D

 4. Avatar
  Merlin says:

  Hei Sandra, meil on alles jaanuar! (;
  Aga minu puhul on küll vist hetkel selline efekt, et “kõigil on, tahan ka!” :D

 5. Avatar
  Anni K says:

  Need on nii toredad asjad! Sain novembis emalt Secret Gardeni ja õelt Lost Oceani sünnipäevaks. Nii mõnus rahustav on värvida ja siis tekib veel hasart ka, et enne ei saa käest ära panna, kui alustatud pilt värvitud on, ehk siis paar tundi ilusti sisustatud :)

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.