Kuidas ma üle öö köhast lahti sain…

FotorCreated56

Ma olen juba väiksest saati väga harva külmetushaigustesse jäänud ja ka kooli ajal olin vist umbes kord aastas haige, aga siis juba korralikult ehk vähemalt kaks nädalat. Ja see “harjumus” on täiskasvanuikka üle kandunud, ehk kui olen haige, siis korra ja täiega.

Veel nädal-kaks tagasi mõtlesin, et küll mul on alles tervisega vedanud, ma pole juba neli aastat perearsti juurde pidanud pöörduma (ptüi-ptüi-ptüi), aga no see-eest on mul päris jubedad migreenihood, nii et pole see nii lillelist miskit. :D No ja siis jäin muidugi haigeks ka, keset suve – sõnusin ära vist!

Muidu olid sellised tavalised sümptomid, et pea paks ja nohu ja kurk valus, aga üleeile tekkis meeletu köha ja ma unesegaduses ei saanud enam aru, kas magan või köhin ning terve eilne päev oli lihtsalt katastroof. Tõnu tõi siis mulle terve sületäis erinevaid ravimikesi ja esiteks ma magasin ilusti ilma kordagi köhimata, praegu on kurk tibenstobens ja ma ei köhi.

Ma nii loodan, et see ei ole mingi hetkeseis, aga no hommikul üles ärgates oli mul esimene mõte see, et ma tulen ja kirjutan sellest blogipostituse! Sest mul paar tuttavat veel hetkel tõbised, äkki aitab neid ka. Muidugi jätkan ma täielraual enda ravimist, aga ma siis räägin sellest, missugune apteegikraam mind eile aitas:

 Sinepiplaastrid – ei teagi, kas olen neid varem üldse kasutanud, aga maal on meil need alati kapis olemas olnud. Igastahes eile kleepisime väikse riba hingamisteede kohale ja hoidsin 10-15 minutit. Lõpus hakkas küll jubedalt kipitama, aga siis võtsin kohe ära ka. Pärast seda jooksin kohe sooja teki alla. Tean, et selle sinepiplaastriga soovitati ka jalavanni teha

Voodilinad – väikse vahemärkusena ütlen seda, et vahetasime voodilinad värskemate vastu välja, et “vanadest” haigusebakteritest lahti saada :)

♥ Coldrexi tabletid – jep, see rõve jook on lõpuks ka tabletina saadaval. Tean, et see tekitab hästi petliku tunde juskui oleks juba tervem olla, aga tegelikult ei ole. Samas aitas see mul öösel ilusasti magada, energiavarud hea unega täita ja see on ju haigena ülioluline

Gripitee – eks spetsiaalselt gripile mõeldud teed on ikka hea juua ja see teeb kurgu heaks

Carmolis tilgad – see oli mul tegelikult juba kodus olemas, aga tilgutan tavaliselt tee sisse ja enne joomist hingan seda piparmündi auru endale sisse, teeb nina ilusti lahti. Tilgad koosnevad 10st eeterlikust õlist ja vähemalt öeldud on nii, et tegemist on vanade traditsioonide pärandiga ja munkade sajalase retseptiga. Üks pudel maksab küll 15€, aga mul on see üks pudel juba poolteist aastat kapis seisnud, väga head asi on, nii et soovitan kindlasti majapidamisse soetada

Faringodol forte imemistabletid – kui kurk hakkab sügelema või kiskuma, siis aitavad need eriti hästi ja on õnneks normaalse maitsega ka

C-vitamiini tinktuur – seda teen sõbranna Kätsi soovitusel, lõikan potti sidrunit, apelsini, ingverit ja panen ohtralt mett ning valan mingi osa tassi. Siis jätan kogu selle kraami poti põhja oma elu elama, et pärast hea võtta oleks. Külmetushaiguste korral vajab organism suurt C-vitamiini toetust, nii et selle tinktuuriga püüan seda talle anda :)

PS, sinepiplaastreid ei saanudki pildile panna, sest Tõnu peitis need eile Sipiku eest ära ja tundub, et minu eest ka…

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Sharing is caring...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

2 comments

  1. Avatar
    Elo says:

    Sinepiplaastrid ei ole mind kunagi alt vedanud ja kooliarsti soovitusel soetasin sügisel endale ka Carmolise tilgad, ma ei kahetse seda otsust elusees! Nüüd iga kord kui tunnen et pisut kurk on imelik, siis kohe teen teed Carmolisega ja see on nii kaif, kuidas see aur nohu korral ka lõõrid nii lahti teeb :D

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.