FACT FRIDAY :: NO’3

IMG_2918

Olen seoses enda migreenihoogudega abi otsinud nii klassikalisest meditsiinist kui ka alternatiivmeditsiinist ehk ravitsejalt ning tänane fakt just viimasega seotud ongi.

See oli vist 6-7 aastat tagasi, kui kohaliku nõia juurde aja kirja panime ja kuna minu migreenihood olid tollal eriti ägedad, siis lähedased soovitasid leevenduseks nõelravi proovida. Ma ei mäleta täpselt kas see oli Pühajärvel või Otepääl, aga igastahes sinnakanti ka ühe nõia juurde nõelravile aja kirja saime.

Tundsin end juba enne sinnaminekut mega kahtlaselt ja kui uksest sisse astusime, siis tahtsin sealt minema joosta. Eelaimdus oli pehmelt öeldes halb.

Loomulikult oli ka see nõid ebameeldiv, nõelravi häiriv ja pigem valus ning ta kaotas mu usalduse hetkel, kui ta hakkas telefonitsi kliendi kaaslasele mingit loitsu peale lugema. MINU EES! Ma usun tervendajatesse ja maakidesse ja igasugustesse teistesse nõidadesse, aga see oli küll ikka väga kahtlane tegevus…

No ja juudas, kuidas ma sealt plehku tahtsin panna…

Mulle see nõelravi ei mõjunud ega valusid ei leevendanud – kogu muutus on ainult see, et tänaseni on minu keskmise sõrme nukist ülevalpool nõelatorke arm ehk punane täpp. Ja see pole aastatega kuhugile kadunud… Ilmselt juhib ta minu elu läbi selle, hahaa. :D

Veits… Creepy oli! :D

Sharing is caring...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

8 comments

 1. Avatar
  Lee says:

  Ega su migreenihood juhuslikult ei alanud beebipillide (kui kasutad neid) kasutusele võtmisega?

 2. Avatar
  Mirell says:

  Ma olen ka paarkorda elus nõelravis käinud. Otepääl, ravitseja nimega Esti juures. Täiesti suuurepärane ravitseja! Mitte ühte halba sõna. Väiksena olid mul meeletud ninaverejooksud, kõrvetamine ei aidanud, üks käik tema juurde ja siiani jookseb healjuhul aastas korra ninast verd. Käisin eelmine aasta üle väga pika aja taas tema juures, äkki oli 7a möödas. Aeg ei olnud minu nimele ja ta ka ei teadnud, et ma tulemas olen. Koridoris mööda kõndides peatus korrra, vaatas mulle otsa ja ütles, et ma olen nii suureks juba kasvanud ning, et mu astma on ka palju paremaks läinud. True story. Ma olin lihtsalt karp lahti. Samuti alati on ta mu muresid ilma ütlemata teadnud, mul pole muud olnud teha kui noogutada :D Mees on tal ravimtaimedega tegeleja. Supper inimesed ausalt!

 3. Avatar
  Mari says:

  Tuleb vast kohta valida lihtsalt. Mina käisin nõelravis pearinglushoogudega, mis neuroloogi poolt epilepsiaks kuulutati. Tegin kümne korra kuuri läbi ja juba 4 aastat olen hoogudest vaba. Mitteuskujad vahel ütlevad, et ma ise usun seda ja seepärast nii on aga lisaks pearinglusele kadusid mul ära allergiad, külmakartlikkus ja magusaisu. Ja nende ära kadumisele ma isegi ei mõelnud, nii et asi toimis.

  • sandrelle
   sandrelle says:

   Täiesti õigus! Ma täitsa usun, et tuleb kohta valida, sest minu tuttavatel on juba esimese-teise nõelravi korraga migreen ära kadunud. Aga see, mida too nõid tegi, oli küll halenaljakas. Hoolimata sellest, et väga paljud täiskasvanud soovitasid teda – sellepärast just tema poole pöördusimegi.

   Mul on hea meel, et oled hoogudest vaba. :) Ja magusaisu kadumine on väga huvitav – see on küll asi, mida ilmselt paljud tahaks. :D

  • Avatar
   Mary says:

   Tere!
   Sooviksin ka teada kus kohas saab sellist nõelravi, mis võtab magusaisu ja külmakartlikuse?!

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.